van Kalleveen

De rol van ons onbewuste

De rol van ons onbewuste

Hier wil ik graag wat dieper ingaan op het onbewuste brein. Dit is namelijk jouw persoonlijke supercomputer. Volgens wetenschappers is ons onbewuste brein wel 200.000x sneller in het verwerken van informatie als ons bewuste brein. Hiermee stuurt het naar schatting tot wel 95% van ons gedrag aan. En dit zonder dat jij er ook maar een seconde over hoeft na te denken.

Onze (overleving)strategieën liggen ook in ons onbewuste opgeslagen. Elke emotie die wij ervaren en elk gedrag dat wij vertonen is de uitkomst van een strategie uit ons onbewuste. Veel van deze strategieën zijn ontstaan in de eerste zeven jaar van ons leven. Alle strategieën worden onbewust gemotiveerd door een waarde zoals bijvoorbeeld veiligheid, aardig gevonden worden of vrijheid.

Naarmate wij ouder worden veranderen onze waarden. Een strategie wordt als een probleem ervaren wanneer zijn uitkomst niet langer aansluit op onze nieuwe waarden.

Door met hypnose te werken heb jij direct toegang tot je onbewuste. Je komt dan bij de wortel van de strategie die jij als je probleem ervaart en kunt deze ter plekke opnieuw programmeren zodat deze aansluit bij jouw nieuwe waarde. En omdat onbewuste zo ongelooflijk krachtig is, zal je gedrag en emotie direct mee veranderen.

Kijk ook deze video eens om nog meer over ons onbewuste te leren: