van Kalleveen

En wie is Theo?

Ik ben Theo en ik sta voor vrijheid, inspiratie, enthousiasme, verbinding en plezier. Hieronder lees je mijn verhaal.

Jeugd.

Ik ben in 1984 in Amersfoort geboren. Opgroeien deed ik in Achterveld. Hier, in het groen, beleefde ik mijn eerste grote kleine-kind avonturen; hutten bouwen, verstoppertje spelen, voetballen. Alle simpele dingen die een jeugd bijzonder maken. In deze beschermde en vertrouwde omgeving heb ik mij de eerste jaren van mijn leven altijd veilig en vrij gevoeld.

In de pubertijd kreeg ik voor het eerst te maken met onzekere gevoelens. “Ben ik wel goed genoeg?” ging het geregeld door mijn hoofd. Hierdoor ging het onbevangene er vanaf en het maakte dat ik mij vaak verkrampt en verlegen voelde. Opvallen was het laatste waar ik toen behoefte aan had.

 

Sociale fobie.

Naarmate ik ouder werd, werd dit er niet beter op. Tegen het einde van mijn tienerjaren begon ik dit als erg problematisch te ervaren. In die tijd stokte mijn adem tijdens sociale situaties met vreemden vaak zomaar vanuit het niets ineens in mijn keel. Ik kwam dan niet meer uit mijn woorden en begon enorm te blozen en te zweten. Wat niet hielp is dat ik me hier ook ontzettend voor schaamde. “Wat is er mis met mij?” Ik voelde me compleet weerloos en deed er alles aan om de situaties waarin dit gedrag zich voordeed te vermijden. Ik trok me terug en hiermee beknotte ik mezelf enorm.

Het is in die tijd nooit in me opgekomen om hier hulp voor te zoeken. Ik buffelde gewoon door en hoopte maar dat het op een goeie dag vanzelf over zou zijn. Maar achteraf gezien besef ik me dat ik een sociale fobie had (of, zoals ik nu graag zeg, “een sociale fobie deed”), die met één sessie hypnotherapie al had kunnen worden opgelost.

 

Wegwezen.

Destijds koos ik voor een andere oplossing; reizen. Tussen mijn 23ste en mijn 30ste heb ik veel van de wereld mogen zien en drie lange reizen gemaakt. Op de foto hiernaast sta ik bijvoorbeeld voor de ‘verboden stad’ in Beijing. Beijing was één van de vele stops tijdens mijn fietsreis van Achterveld naar Bali die ik in 2013/2014 heb gemaakt. Ook heb ik een lange rugzakreis door Australië en Zuidoost Azië en nog een fietsreis door Amerika gemaakt. Ik heb erg genoten van deze reizen en ben hier erg dankbaar voor. Ook hebben deze reizen er destijds voor gezorgd dat ik mij al een stuk vrijer ging voelen in sociale situaties.

Hoewel deze reizen mijn waarden ‘vrijheid en avontuur’ vervulden, weet ik nu ook dat deze onbewust gemotiveerd werden door een vlucht. Een vlucht weg van mezelf vooral. Maar hoe langer ik op reis was en hoe verder ik weg ging, des te meer ik me besefte dat ik mezelf altijd meeneem. Dus ook mijn angsten, fobieën en beperkende overtuigingen.

‘Je kunt niet ontsnappen aan jezelf. Je kunt het wel oplossen in jezelf.’

Nadat ik mijn reistassen inmiddels al een zo’n vijf jaar aan de wilgen had hangen, werd ik mij bewust dat ik weer het gevoel had vast te lopen in mijn leven. Opnieuw gaan reizen was dit keer geen optie voor mij en besloot ik op zoek te gaan naar een andere oplossing.

 

Transformatie.

Via diverse coaching programma’s waar ik al veel in leerde (vooral over mezelf) kwam ik uiteindelijk in aanraking met NLP en hypnotherapie. Dit heeft mij de tools en technieken gegeven om mezelf en anderen snel, effectief en blijvend te transformeren. Van een sociale fobie is bij mij geen sprake meer. Maar ook ben ik met één sessie van mijn hoogtevrees afgekomen. En ervaar ik meer algehele rust. Vanzelfsprekend ben ik hier mega-enthousiast over.

Vragen?

Stel ze hier

Postadres

(geen bezoekadres)
Boldershof 70
3811 GR Amersfoort
Nederland

Contact

06 25 23 80 82
info@vankalleveen-hypnotherapie.nl