van Kalleveen

Wat is hypnotherapie?

Wat is hypnotherapie?

Bij hypnotherapie maakt de therapeut gebruik van hypnose om je breinactiviteit te verlagen. Je komt dan in een lichte trance en een diepe staat van ontspanning. Deze diepe staat van ontspanning maakt het mogelijk om direct met je onbewuste te communiceren.

Ook kan de client zich in deze staat makkelijker focussen op één ding. Hierdoor is hij/zij vatbaarder voor de suggesties van de therapeut. Deze zal, door zijn taalgebruik tijdens de sessie, een connectie creëren tussen jouw bewuste en onbewuste. Zo wordt het kritische denken, het bewustzijn, omzeild en kan jij met behulp van de therapeut het probleem rechtstreeks, bij de kern, aanpakken. Hierbij maakt de therapeut, afhankelijk van hoe en wanneer het probleem is ontstaan, gebruik van verschillende technieken.

Ondanks het feit dat je in een complete staat van ontspanning bent, blijf je je bewust van het hier en nu. Je kan daardoor nooit gedwongen worden om iets te zeggen of te doen wat je niet wilt. Sterker nog; een gehypnotiseerd persoon zal direct uit hypnose gaan op het moment dat hem/ haar iets gevraagd wordt dat tegen zijn of haar morele principes ingaat.

Met hypnotherapie ga je juist doelmatig werken aan wat je wel wilt.